Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli miljøterapeut med fagbrev?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Kan man bli miljøterapeut med fagbrev?

Besvart 09.06.2019 13:25
 

Svar
Hei

Godt spørsmål! 

Generelt er nok svaret at du ikke kan bli miljøterapeut med fagbrev. Dersom du ønsker å jobbe som miljøterapeut, må du studere minst tre år ved høgskole og universitet innen omsorgsarbeid. Eksempler på treårige bachelorgrader er vernepleiersosionom, sosialt arbeid og barnevernspedagog.

Miljøterapeuten er som regel en offentlig godkjent vernepleier, sosionom, ergoterapeut, sykepleier, barnevernspedagog, barnehagelærer eller spesialpedagog. Det finnes også miljøterapeuter med annen faglig bakgrunn, men utdanningen behøver å være på høgskole/universitetsnivå. 

Miljøarbeider derimot, er en god mulighet med fagbrev. Dette er en veldig beslektet stilling med miljøterapeut, men uten kravet om at man har studert på høgskole/universitet. 

Så med fagbrev vil det være vanlig at du kan få jobb som miljøarbeider, mens du vil ha muligheten til å få jobb som miljøterapeut dersom du studerer minst tre år på høgskole/universitet. 

Snakk gjerne med rådgiver om dette, eller spør veileder ved et av lærestedene som tilbyr sosialfaglig utdanning på høgskole/universitet, så kan du få enda mer presist svar! 

Lykke til :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning