Hopp til hovedinnholdet

Reiser på ferie - Hvordan påvirker dette fraværsgrensa?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal reise til Tyrkia i oktober (fra 15 til 29). Neste år skal jeg gå på interiør utdanning (vg3). Hvilke konsekvenser kan jeg få for å være borte fra skolen i disse dager?

Besvart 14.06.2019 09:25
 

Svar
Hei, jente 20.

En såpass lang reise kan påvirke sjansene dine til å få karakter i de ulike fagene. Mitt råd er derfor at du ikke reiser. Får du mer enn 10% fravær i fag, får du heller ikke karakter. Dette kan i verste fall føre til at du ikke får fullført vg3. 

Velger du likevel å reise må du finne ut hvilke fag som er mest sårbare. Totimersfag som for eksempel. Gym er spesielt utsatt. Mest sannsynlig vil en reise på to uker føre til at du ikke får karakter til jul. Da må du i hvert fall sørge for at alt fravær vårhalvåret er dokumentert, hvis ikke vil du få enda mer fravær om du er borte, og dette kan føre til at du ikke får standpunkt i faget. 

Dersom du reiser vekk i to uker, må du være klar over konsekvensene før du drar. Velger du å dra bør du unngå fravær resten av skoleåret, både før og etter du reiser. 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole