Hopp til hovedinnholdet

lyst til å bli modell

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente som har lyst til å bli modell. Jeg er ca. 1.72cm høy og veier ca. 40kg, så jeg er veldig tynn. Jeg ønsker å være modell for klesbutikker, men jeg vet ikke helt hvordan jeg søker eller om jeg passer som modell. Jeg lurer på om dere har noen tips til hva jeg burde gjøre. Takk på forhånd :)

Besvart 12.06.2019 13:02
 

Svar
Hei


Om du ønsker å bli modell så bør du henvende deg til et modellbyrå. Men det er veldig viktig at du snakker med foreldrene dine om dette, og tar dem med på et eventuelt besøk, da det finnes flere useriøse aktører som kan være ute etter å lure unge jenter. Derfor er det lurt å gå forsiktig fram.

Du kan søke etter "modellbyrå" på google, eller på gule sider.

På Utdanning.no kan du lese mer om det å jobbe som modell og hvilke muligheter man har innenfor bransjen.

Vi vet dessverre ikke hva som skal til for å lykkes som modell. Modellyrket er spesielt, på den måten at det stilles krav til utseende og evnen til å arbeide foran et kamera, i stedet for formell utdanning. Det er derfor lurt at du tar en prat med de som jobber i modellbyrået, for å sammen finne ut om modellyrket er noe for deg. Noen lykkes og får mange oppdrag, mens andre ikke får muligheten til dette. Du, foreldrene dine og modellbyrået kan sammen få til en god samtale om hva som er aktuelt i akkurat din situasjon.

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva skal du bli?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva skal du bli?