Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg heller ta flere realfag?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, har et sånn helt greit karaktersnitt på ~4.3, men karakterene er ganske splittet, da jeg ligger på ~3 i alt av norsk, historie, osv, men 6 i alt av matte(har ganske bra anlegg for matte). Har 1T R1 R2 X. Å ta opp igjen fag som norsk og sånn er jo ganske dyrt og tidkrevende, men lurte på om det går an å ta S1 S2 1P og 2P bare for noen gratis 6ere for å høyne snittet, eller om bare de høyeste mattene teller i snittet. Det hadde vært ganske greit siden det koster tusen å ta fag for første gang mot to tusen å ta opp igjen.

Besvart 11.06.2019 13:02
 

Svar
Hei

Det er begrenset hva som lønner seg å ta av nye fag, men det er vanskelig å svare deg konkret. Det er mange forhold som spiller inn.

Vi anbefaler at du leser hva som står på hjemmesiden til Samordna opptak om forbedringer og nye fag. Etterpå kan du eventuelt ta kontakt med den som er vitnemålsansvarlig på din gamle skole. Det er bare der du kan få konkrete svar på hva som er mulig å gjøre med ditt vitnemål.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning