Hopp til hovedinnholdet

Får jeg samme type vitnemål?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå Vg1 Helse- og oppevekst. Neste år har jeg søkt helsearbeider. Jeg skal VG3 påbygg til gen.sk. Men når jeg er ferdig da, har jeg likt vitnemål som de som har gått idrett osv? At hvis vi tenker programfahgene på idrett påenmåte blir våres programfag (som kommunikasjon osv)?

Besvart 13.06.2019 12:49
 

Svar
Hei

Ja, det får du.

Både yrkesfag med vg3 påbygging og utdanningsprogrammet Idrettsfag fører til samme kompetanse etter tre år, som er et vitnemål med generell studiekompetanse.

For å få et vitnemål må man ha en godkjent kombinasjon av fag. Du har rett i at for en elev på Idrettsfag innebærer det studiekompetanse med fordypning i idrettsfag, så alle disse programfagene kommer på vitnemålet. For deg innebærer det studiekompetanse med fordypning i helsefag, så alle dine programfag fra vg1 og vg2 kommer med på vitnemålet ditt.

Hvis du består alle fag på normal tid får du et førstegangsvitnemål. Når du søker høyere utdanning konkurrerer du med karakterene på vitnemålet ditt, på lik linje med en som har gått på Idrettsfag.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning