Hopp til hovedinnholdet

Karakterkrav til grunnskolelærerutdanning- Regnes eksamenskarakter med?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har søkt grunnskolelærerutdanning. Kravet for å komme inn er jo, som dere sikkert vet, et gjennomsnitt på 4 eller høyere, om man har p-matte. Jeg har 1P og 2P, med karakteren 3 i standpunkt i begge. Har også en muntlig eksamen i 2P med karakteren 5. Vil denne muntlige karakteren ha innvirkning på gjennomsnittet, eller er det bare standpunktkarakterer gjennomsnittet regnes ut i fra?

Besvart 12.06.2019 14:49
 

Svar
Hei

For å regne ut gjennomsnittskarakteren i et fag skal alle karakterene i faget være med, både standpunkt- og eksamenskarakter. Du legger alle karakterene sammen og så deler du summen av alle karakterene på antall karakterer. Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning