Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fritak i noen fag?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

eg har gått eit år på bygg og annlegg og vil bytte linje til service og samferdsel, er det mulig å få fritak i noken fag på service da

Besvart 13.06.2019 13:01
 

Svar
Hei

Ja, det kan du.

Hvis du har fullført alle fag på vg1 Bygg- og anleggsfag kan du søke fritak for fellesfagene (matte, naturfag osv.) på vg1 Service og samferdsel, hvis du vil. Det er de samme fagene som du har hatt fra før. Hvis det er noen av disse fagene du vil ta på nytt, for å gjøre det bedre, kan du velge det. Hvis du har stryk i noen av fellesfagene, så må du ta dem på nytt.

Det er programfagene som er nye, det er de tre fagene Administrasjon og økonomi, Markedsføring og salg og Sikkerhet og transport. I tillegg kan det være lurt å ta Yrkesfaglig fordypning på nytt, siden det handler om helt andre fag enn du hadde om på Bygg. Erfaringer fra dette faget er viktig når du skal søke læreplass.

Lykke til med ny utdanning!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning