Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når jeg har mange IV?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, nå har det blitt sånn at jeg har fått IV i noen fag pågrunn av over 10%, og jeg skal selvfølgelig ta vg1 om igjen. Men blir det automatisk den samme skolen og linjen eller må jeg søke om plass? Fordi jeg har jo sølt for vg2 men det blir nok ikke denne gangen.

Besvart 13.06.2019 14:02
 

Svar
Hei

Vi tolker deg som at du har søkt vg2 på det utdanningsprogrammet du går på innen 1.mars, men at du får IV i flere fag på vg1. Da er du ikke kvalifisert for å fortsette på vg2. Normalt vil da inntakskontoret kontakte deg og be deg endre søknaden til noe du er kvalifisert for, i ditt tilfelle vil det si vg1.

Rutinene for dette kan variere fra fylke til fylke. Du bør så raskt som mulig ta kontakt med rådgiver på skolen din og spørre hvordan du bør gå fram, eller du kan ta kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt direkte.

Vær oppmerksom på at hvis du går samme vg1 en gang til, så bruker du opp ungdomsretten din innen du er ferdig med vg2. Hvis du starter på et annet vg1 regnes det som et omvalg, da får du utvidet retten slik at du kan fullføre det nye løpet.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning