Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg trekkes ut etter at jeg har dratt på ferie?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg går påbygg nå vg3 og er i eksamensperioden. Har allerede hatt to skriftlig eksamen, og i dag ble jeg ikke trekket opp da jeg kunne komme opp i norsk, historie, matte eller naturfag. Det er et nytt trekk på fredag, men jeg lurer på om jeg eventuelt kommer opp i valgfaget mitt da? Og hvor mange som kan komme opp i det. Jeg er veldig frustrert fordi jeg skal reise på mandag

Besvart 13.06.2019 14:31
 

Svar
Hei

vg3 påbygging skal alle elever opp til obligatorisk skriftlig eksamenen i norsk hovedmål. I tillegg skal elevene trekkes ut til én skriftlig eksamen, pluss én muntlig eller praktisk eller muntlig-praktisk eksamen. Det er læreplanen i det enkelte fag som angir eksamensformen.

Hvis du ikke har vært oppe til alle dine eksamener kan du altså regne med at du kommer med i neste trekk.

Hvis du ikke møter til eksamen i et fag du er trukket ut til, og ikke har dokumenterbar grunn, vil ikke faget bli godkjent. Du må ta opp faget som privatist for å fullføre og oppnå vitnemål, og du vil ikke kunne få førstegangsvitnemål. Ferie er ikke gyldig fraværsgrunn på eksamen.

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning