Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye støtte kan jeg få fra Lånekassen for studier i utlandet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en 17 år gammel jente som har veldig lyst til å studere i Korea når jeg kommer til universitetet. Jeg vet de har veldig gode utdanninger innen samfunnsvitenskap på alle universitetene i Seoul. Det jeg helst vil er å søke meg direkte til universitetene uten å ha gått et år i Norge. Problemet er at det er vanskelig å finne tall på hvor mye støtte jeg kan få fra Lånekassen. Utdanningene er generellt ikke så veldig dyre ,men jeg vil helst unngå så mye som mulig å få mulig studentgjeld. Finst det noen tall på hvor mye støtte Lånekassen kan gi når jeg ikke studerer på vegne av et norsk universitet? Er dette forskjellig ut i fra antall år jeg skal studere og hvilke fagområder?

Besvart 18.06.2019 19:03
 

Svar
Hei jente 17 år,

Det kan få støtte fra Lånekassen når du skal ta hele studiet i utlandet. Det spiller ingen rolle hvilket fagområde du skal ta, eller hvor mange år du skal studere. Maks antall år du kan få støtte fra Lånekassen til høyere utdanning (folkehøyskole, årsstudium, bachelor og mastergrad) er likevel 8 år.

Her kan du se maks du kan få i støtte fra Lånekassen for studier i utlandet, per år: Eksempel på støtte fra Lånekassen

Du får ikke mer støtte til skolepengene enn du trenger. Du må sende inn dokumentasjon fra lærestedet ditt på hvor mye skolepenger du skal betale når du søker til Lånekassen. Hvis skolepengene du skal betale er for eksempel 80 000 kroner per år, får du ikke mer enn 80 000 kroner per år. 

Støtten gis som en kombinasjon av stipend/lån. Du kan selv velge hvor mye lån du vil ta opp, og det er mulig å kun søke om stipend. 

Her kan du lese mer om å ta høyere utdanning i Sør-Korea.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning