Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli snekker i utlandet?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hvordan kan man bli en snekker i utlandet?

Besvart 18.06.2019 19:21
 

Svar
Hei gutt 13 år,

Så kjekt at du vil bli snekker!

I Norge blir man snekker ved å gå på yrkesfaglig linje på videregående skole, etter ungdomsskolen. På videregående tar et fagbrev i et fag, som for eksempel tømrer eller møbelsnekker. For å få fagbrev går man først to år på videregående skole, og så er man lærling i to år. Når man er lærling jobber man i en bedrift. 

Hvis du lurer på hvordan linjer på videregående skoler, Lånekassen og alt dette fungerer kan du kanskje lese dette svaret sammen med en foresatt, lærer eller rådgiver, som kan forklare mer hvis du lurer på noe.

Det er dessverre som hovedregel ikke mulig å ta videregående i utlandet, fordi du ikke kan få pengestøtte fra Lånekassen til å betale for å bo i utlandet. Dette kan du se mer om her - Lånekassen videregående opplæring i utlandet

Noen yrkesfag på norske videregående skoler har avtaler med skoler i utlandet. Da kan du ta deler av lærlingetiden din i utlandet! Se mer om dette i artikkelen under.

Hvis du vil jobbe som snekker i utlandet senere, kan dette være mulig. I Europa kan du stort sett flytte som du vil, og søke på jobber i andre land.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Lærling i utlandet

Verdenskart (www.colourbox.com)

Mange elever og lærlinger synes det høres spennende ut å ha utveksling i utlandet. Det er absolutt mulig å få til, vi har samlet informasjon om hvordan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning