Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg reklamekonsulent?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som begynner i 10 klasse etter sommeren. Jeg har det vanskelig med å velge hva jeg vil bli og studere. Jeg har før hatt veldig gode karakterer i de fleste fag bortsett fra matte. Der får jeg karakter 2 og 3.. men jeg søkte opp forskjellige yrker og reklame konsulent så litt interessant ut. Og jeg har noen spørsmål. Fant ikke ut av det med å søke på nett 1. Hvor gode karakterer/snitt må man ha 2. Hva må man gå på videregående (alle år) 3. Og egentlig generelt hvordan bli en reklame konsulent. Er det studie i utlandet etter på?

Besvart 20.06.2019 11:30
 

Svar
Hei

Spennende yrke du har funnet frem til! Det er flere mulige veier til å bli dette! 

Vi anbefaler at du leser om yrket markedsføringskonsulent her på utdanning.no, som yrket gjerne kalles. 

Men det er flere ulike type jobber du kan innen reklame og markedsføring, og det er flere ulike veier til å bli det! Det er vanlig å studere noe innen markedsføring og salg, kommunikasjon eller design. 

Her er en liste over relevante utdanninger for en markedsføringskonsulent.

Det vil variere hvor gode karakterer du trenger for å komme inn, både i forhold til hvilket studie du velger, og hvor gode karakterer som trengs når du er ferdig på videregående. Men generelt kan vi si at det er gode muligheter, flere forskjellige type utdanninger du kan velge, og mange utdanninger du vil komme inn på f.eks med et snitt på karakter 4.

Du har flere valg til hva du må gå på videregående, men her er det viktigste at du får generell studiekompetanse, som du trenger for å studere på høgskole eller universitet. Det får du automatisk på studieforberedende utdanningsprogram, eller ved å gå yrkesfaglig utdanningsprogram + ta påbygg til generell studiekompetanse. 

Det har ikke noe å si akkurat hva du tok på videregående, så lenge du får generell studiekompetanse. 

Det er ikke lagt opp til eller noe krav om studie i utlandet! Men dette er noe du eventuelt selv kan se på, hvis du er interessert. Det er mange utdanninger innen markedsføring, reklame og kommunikasjon i utlandet også, og det er fullt mulig å studere i utlandet og komme hjem og få jobb i Norge innen dette.

Snakk litt med rådgiver på skolen din om dett! Det viktigste er at du får generell studiekompetanse på videregående, deretter fins det mange veier og muligheter!

Lykke til :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning