Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå videre til vg2 med en stryk?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går Teknikk og Industriell produksjon vg1, jeg trur jeg kommer til å stryke i Tekniske Tjenester(Programfag), jeg har ganske gode karakterer i de andre fagene. Har jeg sjanse til å komme inn på vg2? Jeg vet at hvis man stryker i ett fag på vg1 mister man retten til å gå vg2, vil jeg fortsatt bli vurdert?

Besvart 20.06.2019 14:33
 

Svar
Hei

Det er riktig at alle fag fra vg1 må være bestått til sommeren for at du skal ha rett til inntak på vg2. Det er likevel mulig å få inntak på vg2 med en stryk, hvis skolen vurderer at du har faglig kapasitet til å klare det neste året.

Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, så snakk med rådgiver på skolen din for få klarhet i hva som kan skje i ditt konkrete tilfellet.

Produksjon er et obligatorisk fellesfag på vg1 TIP, så for å få fagbrev eller vitnemål til slutt er du nødt til å ta opp og bestå faget, selv om du får inntak på vg2 med en stryk.

Hvis du stryker til standpunkt på vg1 (karakteren 1) vil du få mulighet til å gå opp til eksamen som elev ved første mulige anledning (vanligvis på høsten). Du får ikke mer opplæring og må forberede deg på egen hånd. Når du består den er faget godkjent. Hvis du ikke benytter deg av dette eller stryker på nytt, må du ta opp faget som privatist.

Hvis du ikke får vurdering til standpunkt (karakteren IV) må du uansett ta opp faget som privatist. Du kan lese mer om å være privatist i artikkelen nedenfor.

Snakk gjerne med rådgiver på skolen din om det du lurer på.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning