Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe med menneskerettigheter etter videregående?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynner mitt siste år på videregående skole ved linja studiespesialisering. Jeg er svært usikker på hva jeg skal søke på når året er omme, eller om jeg i det hele tatt skal søke meg inn på studier. Det er ingen fag på skolen som jeg engasjerer meg nok for til å kunne forestille meg et yrke innad. Jeg ønsker å drive på med noe som jeg virkelig brenner for! Er det noe som virkelig engasjerer meg så er det kampen for menneskerettigheter, spesielt i de landene der rettighetene ikke opprettholdes pga. fattigdom, krig, osv. Er det mulighet for meg å engasjere meg videre for dette etter videregående? Jeg er Redd Barna - fadder, men ønsker å tilby mer hjelp enn bare økonomisk støtte. Jeg ønsker å virkelig gjøre en forskjell for spesielt barn i land der rettighetene ikke opprettholdes. Men er det noen mulighet for meg å drive på med dette etter videregående? Og er det noe yrke som gjør at jeg kan få lov til å drive på med akkurat dette?

Besvart 21.06.2019 14:38
 

Svar
Hei

Skjønner at du lurer! Her høres det ut som at du kanskje burde sjekke ut om det er en organisasjon som driver med noe du syns er viktig - og om det er muligheter til å jobbe der, enten heltid eller deltid. 

Vi anbefaler at du leser denne artikkelen vi har skrevet om organisasjoner. Det er mange organisasjoner som jobber med de tingene du skriver, og vi anbefaler at du kontakter dem og hører om hvilke muligheter som fins. 

På sikt er det mange utdanningsretninger som gjør at du kan jobbe med disse tingene, og organisasjonene selv ser etter dyktige arbeidere med utdanning. 

Det vil kunne være lønnet arbeid å få i disse organisasjonene, men også mye frivillig arbeid, som vil kunne hjelpe deg å bygge erfaring og nettverk, samtidig som du bidrar med noe nyttig. Hvis du ikke vil studere nå, kan det være mulig å f.eks jobbe et sted og jobbe frivillig i en organisasjon - eller forsøke å finne betalt arbeid hos en organisasjon. 

Du har mange ulike muligheter, men det er kanskje spesielt organisasjonene som jobber tettest med det du nevner. Vi anbefaler at du kontakter noen fra listen vi la ved over, og hører med dem om mulighetene, både nå og på sikt. De kan også fortelle om hvilke utdanninger som er interessante for dem, dersom du vil jobbe der som en "karriere"

Snakk også gjerne med rådgiver på skolen din, og hvis du ser en spennende utdanning på utdanning.no, så kontakt gjerne studieveileder ved lærestedet og be om mer informasjon :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning