Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta apotektekniker som privatist?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 21 år gammel, og har fullført vgs. Jeg søkte Helseservice, men fikk ikke meg inn og da kom jeg inn på barne og ungdomsarbeider, jeg var ikke så glad men måtte forsette på det. Jeg gikk ut som 1 år lærling men klarte ikke å fullføre fagprøven. Mitt ønske var at jeg skulle inn på Apotektekniker, men klarte ikke meg. Jeg vil gjerne inn på det nå som privatist, men på skole og ikke nett. Kan jeg gå inn på det eller går ikke det annen, trenger hjelp med å få info om dette. Håper får svar for det. Takk

Besvart 23.06.2019 11:53
 

Svar
Hei

Her foreslår vi at du kontakter rådgiver på skolen du gikk på og ber om informasjon og hjelp til til å finne ut av mulighetene dine! Hvis du har brukt opp ungdomsretten din, din rett til videregående skole, så kommer du bakerst i køen til å få vanlig skoleplass. Det betyr ikke at det er umulig (og vi vet ikke om du har ungdomsrett igjen fremdeles eller ikke), men dette bør du snakke med rådgiver igjen! 

Hvis du ikke har ungdomsrett, er det fremdeles mulig å ta apotektekniker som privatist, og det fins flere steder som tilbyr klasseromsundervisning. 

Vi anbefaler at du leser denne oversikten til Farmasiforbundet. Der står det forklart hvor du kan studere dette som privatist, inkludert Folkeuniversitetet og OPK-instituttet. 

Men start med å kontakte rådgiver på skolen du gikk på, hør om du fremdeles har ungdomsrett, og hvilke muligheter du har og hvordan du går frem! 

Lykke til, spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning