Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte fag - og får jeg førstegangsvitnemål?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går studiespesialiserende og er akkurat ferdig med 2. året. Første året tok jeg 1T matematikk og fikk 4. I år har jeg tatt R1 og skal ta R2 til neste år. Jeg lurer på om jeg kan ta opp 1P i løpet av tredje klasse og bytte ut karakteren jeg fikk i 1T uten problemer. Vil jeg fortsatt ha førstegangssøknad, og er det noen problemer med tanke på at jeg tar R-matte?

Besvart 21.06.2019 14:23
 

Svar
Hei

Hvis du tar opp faget som privatist mens du går ditt vanlige løp i videregående, som er planen din, så skal du fremdeles kunne søke med førstegangsvitnemål

Angående om du kan bytte ut faget eller ikke, så er du helt nødt til å spørre skolen din og klarere dette med dem! Det er de som bestemmer hva som er en godkjent fagkombinasjon for deg, så vi tør ikke svare ene eller andre veien på det. Her må du kontakte dem og forsikre deg om at dette går bra :) Så spør rådgiver på skolen, eller spør i administrasjonen etter den som er vitnemålsansvarlig, så får du svar på om dette er i orden eller ikke, og forsikret deg om at du fremdeles får førstegangsvitnemål :)

Så snakk med skolen din, og lykke til!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning