Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg starte på dyrepleier og så bli veterinær?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å bli veterinær, men vet selv at jeg har for lavt snitt til dette. Det er en mulighet å bli dyrepleier, men jeg mener dette kommer til å bli kjedelig i lengden. Er det mulig å ta dyrepleierutdanning for så å gå videre på veterinær?

Besvart 23.06.2019 13:16
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! Og les gjerne om yrket dyrepleier og yrket veterinær her på utdanning.no, som du kanskje har gjort allerede. 

Det er nok ikke mulig å gå fra dyrepleier og over til veterinær - du må søke deg inn "fra bunn" av med karakter og realfagene du trenger. Veterinær er en lege for dyrene, som lærer spesiell medisinsk kompetanse på studiet, så man er nødt til å gå hele dette studiet fra start av. 

Det vil likevel være mange ulike arbeidsområdet du kan ha som dyrepleier, og det trenger ikke nødvendigvis å bli kjedelig i lengden! Les gjerne her på samlesiden til dyreklinikkene i Norge.

 

Snakk også gjerne med studieveileder ved lærestedet som tilbyr utdanning som veterinær eller dyrepleier, og be om informasjon og veiledning til både studiet og yrket generelt!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning