Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dokumenterer jeg at jeg ikke søker i nordnorsk kvote?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har akkurat blitt ferdig på videregående og forsøker å ordne søknaden min på samordna opptak slik at det er klart for å bli behandlet til 1.juli. Det jeg lurer på er hvordan man dokumenterer at man ikke søker innen den nordnorske og samiske kvoten. Samtidig lurer jeg på hvordan man dokumenterer at man ikke har noen tilleggspoeng, nye fag eller forbedringer. Jeg har fått elektronisk vitnemål og trodde at det var grunnlag nok som dokumentasjon, men jeg får ikke opp en grønn hake ved de kvotene jeg har nevnt.

Besvart 25.06.2019 14:08
 

Svar
Hei

Du kan krysse av i søknaden din under "se hva du må laste opp" på at du ikke ønsker å søke i kvote for søkere med nordnorsk tilknytning, og kvote for søkere med samisk tilknytning. 


Du kan også krysse av under "nye fag og forbedringer" på at "jeg har ingen nye fag eller forbedringer". 

Du kan også ta kontakt med lærestedet du har som saksbehandler, hvis du har spørsmål om dokumentasjon og behandlingen av søknaden din. Kontaktinformasjon til lærestedet som er saksbehandler finner du i søknaden din under «Søknad» og «Kontaktinfo til saksbehandler».

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning