Hopp til hovedinnholdet

Trøbbel med vitnemål

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 19 år og blir 20 i år. Jeg har gått elektrofag, derreter 2 år med flyfag og så påbygg. 1 år på flyfag altså 2 år med skole var jeg syk en liten periode som var viktig som jeg ikke viste om som gjorde at jeg fikk en 1 på en eksamen, jeg visste ikke noe om det så jeg gikk videre. Etter å ha søkt høyskoler osv nå så er jeg tydeligvis ikke egnet så jeg kom ikke inn på noe. Så jeg har tydelig vis ikke vitnemål... Jeg vet ikke hva ejg skal gjøre eller hvorfor, jeg tror det kan være den ene 1eren, men nå har ejg ikke skole, og fordi flyfag varte to år so tror ejg ikke at hvis jeg tar opp den eksamen så vil jeg komme i førstegangssøker puljen neste år fordi jeg blir 21. På grunn av det så tror ejg nå at jeg må ta opp alle eksamer i mitt liv for å gjøre alt bedre for å ha sjanse for å komme inn på skole nå så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med med selv eller livet mitt. Jeg fikk ikke noe oppfølging eller varsel så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, plis hjelp meg.

Besvart 28.07.2019 13:08
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt og søker råd når det har har oppstått noe vanskelig med vitnemål og skoleplass. Se noe mer info og tips i vedlagte artikler under.

Søk eventuelt opp oppfølgingstjenesten til videregående skole i fylket hvor du har gått på skole. Der kan du spørre etter en rådgiver som kan mye om hvilke løsninger og muligheter som finnes for veien videre. Det er forståelig at det har blitt vanskelig med søknadsprosessen hvis du ikke har godkjent vitnemål på grunn av strykkarakter i noen fag. Jeg er sikker på at dette kommer til å ordne seg til slutt. Lurt å be om hjelp til hva du kan gjøre for å få orden på vitnemålet ditt fra videregående skole.

Du kan også registrere deg på NAV.no, for å få en samtale med en ungdomsveileder som jobber der. Kanskje du kan jobbe litt ved siden av å ta opp et fag eller to neste skoleår hvis det er det som skal til for at du får godkjent vitnemål? Eller kanskje du må ordne med noen legebekreftelser og søke om å få godkjent fraværet? Kanskje skolen har gjort noe feil i prosessen slik at du kan klage på vitnemålet, og få rettet opp?

Ikke gi deg. Sjekk opp i regler og ta kontakt med rådgivere som kan noe om dine rettigheter. Dette kommer nok til å ordne seg.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning