Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe med kjendiser?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Så jeg har så lenge jeg kan huske, vært fangirl. Begynte å holde det hemmelig da jeg startet på ungsomsskolen. Så derfor tenkte jeg at kanskje en jobb inenne der en kan jobbe med kjendiser, intervjue de eller management. Eller lage morsomme videoer med de. Synes det å jobbe sånn høres mosomt ut. Så feks at ‘juliabladet’ intervjuer å lager morsomme videoer med masse kjendiser. Vet jo at det ikke skjer hverdag men en gang i blandt liksom. Eller det å kunne veilede som managere gjør. Så hva skal en utdannes som da/hvor lang tid tar det/ hva slags jobber inneholder det å jobbe sånn?

Besvart 15.08.2019 13:55
 

Svar
Hei

Det er et godt spørsmål, og det er nok ikke en spesiell utdanning som sikrer deg å kunne jobbe med kjendiser. I stedet er det nok flere ulike veier du kan gå, og i tillegg er det avhengig av at du treffer rett miljø. Det er med andre ord litt vanskelig å planlegge nøyaktig hvordan du skal få det til og hvor lang tid det vil ta! 

Du er inne på noe når du nevner intervjue dem, lage videoer med dem etc. Mange kjendiser lar seg intervjue av kjendismagasiner, både trykte og på nett, og det er journalister som ofte gjør dette. Men du behøver ikke nødvendigvis journalistutdanning for å jobbe med kjendiser, men du må jobbe deg opp og komme i kontakt med miljøet som gjør dette. 

Flere kjendiser har selskap som hjelper dem med branding, strategi og lignende. F.eks er mange bloggere i selskapet United Influerces. Det fins flere sånne selskap som jobber med strategi, markedsføring, råd og veiledning til kjendiser. For å kunne jobbe i et sånt selskap kunne det vært nyttig å ta en utdanning innen f.eks markedsføring eller PR. 

Ellers trenger kjendiser mye av annen type hjelp - som styling, klestips, hårfrisyrer og lignende. Så i alle yrker du utdanner deg innen dette, er det en mulighet for å kunne jobbe med kjendiser. Men det er ingen garanti, og uansett hvordan du utdanner deg, så må du nok selv forsøke å oppsøke kjendisene eller miljøene de bruker, og forsøke å bli en del av det. 

Dette er ikke umulig, men vanskelig å gi en konkret retning for deg å gå. Så vi kan ikke svare så mye bedre enn dette - men anbefaler at du snakker med rådgiver på skolen din, og ber om tips og hjelp der også :)

Lykke til!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning