Hopp til hovedinnholdet

Redd jeg ikke er god nok for linja - Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg Har kommet inn på kda/kunst design og arkitektur. jeg hadde det som 2 valg. jeg var så sikker at jeg kom til å komme inn på mdd, men jeg kom inn på kda. Problemet mitt er at jeg ikke er flink til å tegne overhode. Jeg føler jeg er litt kreativ, men tegne kunnskapene mine er ikke bra! Jeg er redd for at det kommer til å bli ett forferdelig skoleår. Jeg har lest på vil bli.no og utdanning.no, og sett på yt videoer av folk som går på kda. og jeg får følelse av at det er bare tegning og kunst de driver med. mvh. jente 16

Besvart 16.08.2019 21:21
 

Svar
Hei, jente 16. 

Det er helt naturlig å være nervøs før skolestart. Det er heller ikke så rart at du har sett dyktige elever på youtube - men har du tenkt over om de har vært like gode hele tiden? Jeg hadde nok lagt ut den videoen der jeg virka veldig flink, istedenfor en video der jeg var ny i "gamet". Det er derfor også fort gjort at folk lar seg "lure" av det fantastiske på nett. Også flinkiser på internett har vært nye en gang. 

Jeg er helt sikker på at mange andre er like spente som deg, og like nervøse for om de er flinke nok. Husk at dere er der for å lære, og for å utvikle dere. Om du tar en titt på kompetansemålene for KDA, så kan du også se at dere skal lære mye mer enn bare tegning. Du sier du er litt kreativ, jeg tror du kommer til å blomstre og bli enda mer kreativ i løpet av året. 

Jeg ønsker deg lykke til med en ny skolehverdag!

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning