Hopp til hovedinnholdet

Har lang vei til skolen - kan jeg bytte?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skrev et spørsmål for noen timer tilbake, men jeg klarte å miste koden så jeg skriver spørsmålet på nytt. Jeg har kommet inn på en vgs som er langt unna huset mitt. Jeg har ikke funnet noen skolebuss som går fra stedet jeg bor på til skolen heller (det tar ca time fra meg til skolen med buss). Den skolen jeg har kommet inn på var egentlig en "backup" skole, jeg trodde at jeg ville komme inn på et høyere ønske enn det jeg gjordet. Jeg har senere funnet ut at det er en annen skole som er nørmere huset mitt med samme utdanningsprogramm. Er det mulig for meg å få byttet til den skolen selv om jeg ikke søkte på den? Hilsen stresset gutt

Besvart 16.08.2019 14:59
 

Svar
Hei

Skjønner at du er litt stresset, men forsøk å ta ett skritt av gangen her:) Be også om å få hjelp av foreldrene dine, så du ikke føler at du må ta dette valget alene! 

Angående å få byttet skole til en du ikke har søkt på, så må du snarest kontakte Inntakskontoret i fylket ditt og høre med dem. Du kan også ta direkte kontakt med skolen du vil bytte til, og høre om de har noen ledige plasser, og hvordan du eventuelt skal gå frem. Så ring til Inntakskontoret, og eventuelt skolen, og hør om mulighetene! 

Hvis det viser seg at du må gå på den skolen du har kommet inn på, så må du kontakte dem og høre hvordan du kan gjøre det med transport, og hvilken hjelp fra skolen din du har krav på. 

Så dette ordner seg nok på den ene eller andre måten. Ta kontakt med Inntakskontoret og skolene dine, og hør hva som er mulig! 

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning