Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kommer jeg inn på Luftfartsfag i Tromsø?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker søke meg innpå UiT Luftfartsfag. Kravet er Studiekompetanse + R1 + Fysikk 1. Disse to fagene kommer jeg til å ta som privatist i tillegg til 1T matte som er en fordel til R1. Jeg har desverre ikke studie kompetanse og tok yrkesfag isteden (har fagbrev). Desverre er ikke karakterene mine fra VG1 + VG2 så gode heller men planen er å ta VG4 påbygging etter jeg er ferdig med privat skolen. Det står at utdannelsen er en Bachelor utdanning med 180 studiepoeng. Jeg har regna på at jeg kommer på 26 studiepoeng med det jeg har, om jeg ikke har regna feil. Men karakterene mine er generelt dårlige og vet at det er på grunn av useriøset når jeg var yngre. I tillegg står det at 50% av de som blir tatt inn (12STK) kommer inn via førstegangsvitnemål. Bortsett fra og jobbe veldig hardt med privat skolen og få gode karakterer i de 3 fagene, hva mer burde jeg gjøre med tanke på skole og fag? Jeg vet at dette høres vanskelig ut, men jeg vil gi det alt jeg har. Hilsen 21 åring.

Besvart 17.08.2019 13:30
 

Svar
Hei

Her har du en spennende plan, og det er flott å tenke at du vil gi det alt du har. Det er et godt utgangspunkt!

Det virker ellers som at du har forstått opptakskriteriene godt, og hva du selv må gjøre. Du må ta Vg4 påbygg, og forsøke å få så gode karakterer du kan. I tillegg må du ta R1 og Fysikk 1. Bachelorgraden er 180 studiepoeng, som gjelder alle bachelorgrader, og betyr bare at studiemengden tilsvarer tre år fulltidsstudium (man tar 60 studiepoeng i året). Dette må ikke forveksles med karakterpoengene dine, som er hvor gode karakterer du har fått på videregående, og som avgjør om du kommer inn. 

Vi vet ikke hvor høye karakterpoeng du må ha for å komme inn, men dette studiet har i tillegg opptaksprøver og en medisinsk test, som også vil være med å telle i opptaket. Det er klart at det er fint for deg å få så gode karakterer som mulig, selv om vi ikke kan si hvor gode du må ha. 

Det er nok ikke noe annet å gjøre enn å dekke opptakskravet med påbygg + fagene, og forsøke å få så gode karakterer som mulig. Du kan gjerne kontakte studieveileder ved utdanningen med spørsmål om opptaket, de kan svare enda mer presist enn oss! Kontaktinformasjon ligger på høyresiden av nettsiden. 

Ellers virker det som at du gjør alt riktig, og vi kan bare ønske deg lykke til, i tillegg til å oppfordre deg til å kontakte lærestedet selv. Du kan også lese denne artikkelen om å bli pilot, som også har alternativene om å bli pilot i Forsvaret, eller betale for å gå på privatskole. 

Snakk med skolen, og gi det alt du har :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Vil du bli pilot?

To piloter sitter i cockpit. (www.colourbox.com)

Det kreves hard jobbing for å nå flygerdrømmen, men hvordan blir du egentlig pilot? Her får du svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning