Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta fremmedspråk som privatist på Vg3?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynner på vgs nå denne høsten, men bekymrer meg allerede masse for vg3. Jeg har valgt idrettsfag med bredde, men siden jeg ikke hadde fremmedspråk på uskolen (engelsk ford.), betyr jo det at jeg må ha språk nivå 2 på vg3 når resten av klassen min har valgfag. Finnes det INGEN mulighet for at jeg kunne tatt nivå 2 utenom skolen eller i skoletiden slik at jeg kunne hatt breddeidrett på vg3 som klassekameratene mine? Det plager meg virkelig at et sånt valg jeg tok som 12 åring (velge språk på uskolen) har såå mye å si 6 år senere.

Besvart 17.08.2019 13:32
 

Svar
Hei

Det kan absolutt hende at dette er mulig, og du burde så snart som mulig ta en prat med rådgiver på skolen din for å høre om dette! 

Du er nødt til å ta fremmedspråk for å få godkjent vitnemål, men det kan absolutt hende at skolen syns det er greit at du tar det ved siden av f.eks som privatist. Derfor må du høre med rådgiver om dette, og også høre om det er plass til deg på breddeidrett. 

Ta en prat med rådgiver så fort som mulig, det kan hende at dette er en mulighet!

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning