Hopp til hovedinnholdet

Burde en faglært lære meg opp?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har nettopp begynt som lærling i Dataelektronikerfaget, og er blitt plassert sammen med en hjelpearbeider de siste ukene. Vi er blitt sendt ut på arbeid for firmaet sammen. Dette har ført til frustrasjon da vi ofte blir sendt til jobber der hverken jeg eller partneren vet hvordan problemet skal løses. Jeg føler at firmaet ikke ivaretar meg godt nok, og ikke respekterer meg som lærling. Lurer derfor på om det egentlig burde vært en faglært person som skal lære meg opp. Mvh, Gutt, 19

Besvart 22.08.2019 17:43
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Bedriften må ha en faglært person som faglig leder. Du bør få hjelp og råd slik at du får løst oppgavene dine. Det høres ut som om du ikke får den hjelpen du trenger nå. Gjerne ta dette opp med sjefen/faglig leder.

Som dataelektroniker er du ferdig med teoridelen av utdanningen. Du vil derfor ha lite veiledningstid. Det er heller ikke noe krav om at du alltid skal jobbe sammen med en faglært. Du må regne med å jobbe en del på egenhånd etterhvert, men det er viktig både for deg og bedriften at du får nødvendig opplæring først! Da først får du gjort en skikkelig jobb!

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning