Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta fremmedspråk som privatist?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har akkurat startet på VG2. Jeg har tysk som valgt fremmedspråk, men hadde engelsk fordypning på ungdomsskolen. Dette betyr at jeg må ta tysk2 i tredje klasse. Dette har jeg svært lite lyst til og lurte på om jeg slapp dette om jeg tok tysk som privatist før tredjeklasse startet? Eller vil dette gjøre meg til en såkalt deltidsstudent i tredje? For om det skjer, er dette umulig, da jeg trenger stipendet jeg har fra Lånekassen. Takk for svar!

Besvart 23.08.2019 20:26
 

Svar
Hei

Det er riktig at du må ha tysk i tredjeklasse også, men normalt sett vil skolen la det gå i orden hvis du tar det som privatist ved siden av. 

Men her er du helt nødt til å prate med din egen skole for å dobbeltsjekke, og for å høre om hva som er mulig. Spesielt må du spørre om du vil miste din status som deltidselev, og om du i så fall må ta et annet fag ved siden av. 

Så her må du avtale time med rådgiver på skolen, og få klarert hva som er mulig i ditt tilfelle!

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning