Hopp til hovedinnholdet

Støtte til studier i utlandet

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg drømmer om å studere i Hawaii etter VGS. Jeg har veldig lyst til å enten studere 3 år på HPU eller ta litt av utdanningen hjemme og resten i Hawaii. Jeg lurer på om hvor mye man får støttet av lånekassen hvis man skal studere i utlandet ca.? Og er det penger man FÅR? eller må man betale dem tilbake senere i livet?

Besvart 22.08.2019 22:46
 

Svar
Hei jente 18 år,

Du kan få støtte fra Lånekassen til studier i utlandet. Du får det samme som de norske studentene til å leve for (basisstøtte). I tillegg kan du få støtte til å betale skolepenger, og du vil få støtte til reise. 

Du kan se en oversikt over hvor mye du maksimalt kan få per år her - Lånekassen støtte til studier i utlandet

Deler av støtten kan gis som stipend. Dette trenger du ikke betale tilbake. Det vil stilles krav for å gjort om støtten til stipend, for eksempel at du må stå på eksamen og fullføre graden din. 

Deler av støtten gis som lån, som man begynner å betale tilbake når man er ferdig på studiet. Du kan klikke på de forskjellige kategoriene av støtte for å se hvor mange prosent som gis som lån. 

Les mer om studier i USA her - ANSA Studier i USA

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning