Hopp til hovedinnholdet

Fravær til psykolog kommer på fraværsgrensa!

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går VG2. Tirsdager har jeg fritimer frem til 11:15, og har derfor VOP-timene mine før da. Altså, de forstyrrer ikke skolen. Psykologen min ønsket ekstra timer en onsdag, og disse timene gikk over 2 skoletimer. Psykologen min tok kontakt med skolen jeg går på, og fikk forsikret seg om at disse timene ikke kom på fraværet - altså, de skal ikke påvirke prosenten som telles på fraværsgrensa. Jeg gikk derfor med på å ha disse timene. Jeg leverte dokumentasjon fra VOP til kontaktlærer. Likevel så påførte kontaktlærer timene som dokumentert fravær, som likevel kommer på vitnemålet og påvirker fraværsgrensa. Kontaktlærer nekter å endre dette. Hva kan jeg gjøre og hvordan kan jeg eventuelt gå videre med dette? VOP forsikret meg om at dette ikke kom på fraværsgrensa. Husk at disse timene var innkalling og viktig.

Besvart 11.09.2019 13:34
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Fravær til psykologbehandling
Det er viktig at du får behandlingen du trenger hos psykolog. Derfor skal heller ikke fravær til psykologtimer telle på fraværsgrensa. 

Sjekk at dette er registrert riktig i fraværsverktøyet deres. Du har vært veldig ryddig med å levere dokumentasjon, så dette er skolens ansvar å få registrert riktig.

Fravær på vitnemålet
I utgangspunktet kommer alt fravær på vitnemålet. Det vil si at det er visse typer fravær som du kan unnta fra fraværsgrensen, men som likevel kommer på vitnemålet. De første tre dagene du er syk, kommer på vitnemålet. Du kan slette 10 dager på grunn av sykdom fra og med fraværsdag nr. 4. 

Hvis du er kronisk syk, kan du slette 10 sykedager fra og med første dag du er borte eller til behandling. Se mer nedenfor. 

 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning