Emma: Jeg sendte en melding til mine nærmeste og fortalte dem at jeg var bi..... Les innlegg

Kommentaren

Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)
Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)

studere kriminologi. fortsette til drapsetterforsker

 

Spørsmål
Hei. Jeg er veldig bestemt på hva jeg vil jobbe med i mit liv, men det som plager meg er HVORDAN? Jeg har lyst til å studere kriminologi, og da skal jeg ta mastergrad, og hele det tar fem år til sammen! Jeg har jo funnet litt info da men. Hva skal jeg gjøre hvis jeg vil fortsette til drapsetterforsker? Må jeg i utlandet da? Hvordan får man poeng? er 180 poeng mye? hvor skal jeg studeere dette?? Hjelp meg plis!
Hilsen en som egentlig er veldig usiker, men samtidig bestemt!;)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
Så flott at du har begynt å tenke på hva slags utdanning du skal velge. I tillegg så er det kjempefint at du har forsøkt å finne informasjon om de forskjellige studiene på egenhånd :)

For å kunne studere ved høgskoler eller universiteter så må du velge et utdanningsprogram på videregående som gjør at du oppnår det som heter generell studiekompetanse. HER kan du lese mer om hva dette er.

Det er riktig at en mastergrad i kriminologi er en totalt 5-årig utdanning. Man går først en 3-årig bachelorgrad, og deretter en 2-årig mastergrad. Utdanningen er altså totalt 5-årig. Studiet i kriminologi kan man søke etter at man har fullført videregående skole. Studiet tilbys ved Universitetet i Oslo.

For å bli drapsetterforsker så bør man utdanne seg til politi ved Politihøgskolen. Dette er også en utdanning som man kan velge etter at man har fullført videregående skole. Politiutdanningen er 3-årig. Les mer om utdanningen HER. Les mer om opptakskravene til utdanningen HER. De fleste etterforskere i Politiet har denne utdanningen. Det går an å få jobb med annen utdanningsbakgrunn i stedet, men de fleste i slike etterforskningsstillinger er altså utdannet politi. Noen etterforskere har også flere forskjellige utdanninger, eksempelvis både utdanning som politi og utdanning i kriminologi.

Det du nevner om poeng er det som heter studiepoeng. Studiepoeng får man når man studerer ved høgskole eller universitet. Som oftest så oppnår man 60 studiepoeng i året hvis man står på alle eksamener. Ved å gå for eksempel en 3-årig bachelorgrad i kriminologi så vil man altså til sammen få 180 studiepoeng.

Spør oss gjerne igjen hvis du kommer på flere spørsmål om dette!

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med Unginfo
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Hvem kommer du til om du ringer: 800 800 40?