Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan poengberegner man etter 23/5-regelen, og kan jeg ta utdanning i utlandet?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente som går siste året mitt på ungdomsskolen nå. Jeg har fått sykdommen ME som gjør at jeg ikke klarer å gå på skolen, det vil ta tid før jeg er tilbake igjen. Jeg har fikset med vitnemål for Ungdomsskolen og skal få hjelp slik at jeg vil få videregående opplæring også. Psykiateren min nevnte 23/5 regelen som et alternativ når vi snakket om dette. Derfor har jeg har noen spørsmål angående 23/regelen. Jeg vet alle kravene med hvilke fag, timefordeling, antall år i arbeid og alderen for å søke på universitetet. Det jeg lurer på er hvordan jeg søker på høyere utdanning med karakterene fra 23/5 regelen. Kan jeg søke på Universiteter i utlandet med dette? Med vanlig vitnemål så regner man jo gjennomsittet av alle karakterene. Vil dette sa at hvis jeg eks får 5 i alle fagene i regelen så er det det samme som at jeg skulle få 5 er i alle fagene på vitnemålet fra videregående. Vil jeg få samme snitt og mulighet til å konkurre med de med vanlig vitnemål fra videregående? Takk:)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer