Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Lære med japansk

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har interesse av å lære meg Japansk, og så langt har jeg funnet 2 alternativer, hvor jeg synnes den ene gir mer mening enn den andre. Alt. 1: Studere japansk i 2 år i Japan og nå nivå N1 (høyeste språkmestringsniva på JLPT), men ingen støtte fra lånekasen. Alt. 2: Studere japansk i 3 år på UiO eller UiB og nå nivå N2, men få støtte fra lånekassen. Sånn jeg ser det er alt. 1. raskere, og jeg får mer lærdom av kultur og oppnår høyere spårkkompetangse, mens alt 2 er treger, mindre språkkompetangse og innehollder noen tullefag (fyll fag) for å få det til å vare 3 år. Jeg synnes alt. 1. gir mest mening, men uten pengestøtte fra lånekassen er det temmelig vanskelig. Alt. 2. blir veldig langtrekken særlig pga de unødvendige fagene og jeg alt har en bachelor i noe annet. Spm. mitt er, hvorfor støtter ikke lånekassen effektive og høyere kvalitetsudannelser? Og finnes det noen måte å få økonomi til å ta alt. 1 uten å måtte jobbe i flere år for å bygge opp nok egenkapital?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer