Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Sliter i norsk, hva kan jeg gjøre? Vil søke medisin i Sverige

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Har begynt å tenke på hva jeg skal studere etter vgs. Skal begynne i vg3 studiespesialisering med realfag til høsten. Strever i Norskfaget. Lurte på om alle norskkarakterene har betydning for snittet dersom jeg skal søke i Sverige på universitet der? Er det krav på å kunne flytende svensk på studier som går på svensk.? Er det mulig å få fritak i nynorsk ettersom jeg ikke mestrer faget. Har skrive og lesevansker som ikke er dokumentert før jeg begynte i vg2. Har ikke fått særlig med informasjon om muligheten til å bli fritatt i sidemålet på grunnskolen. Skolen har tidligere ikke dokumentert vanskene mine i språk. Skolen har alltid sakt at vanskene kan jeg komme over og at de ikke kunne gi en diagnose for jeg lærte å lese veldig seint. De kalte det en type dysleksi. Er i en vanskelig situasjon ettersom norskkarakterene er 4-6 karakterer som skal på vitnemålet og kan trekke snittet mye ned. Har lyst å komme inn på legestudiet, men det er ikke mulig med toere og treere i språkfag

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer