Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg søke til Danmark og Sverige uten førstegangsvitnemål?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg vil gjerne studere i Sverige (eller Danmark). Problemet er at jeg droppet ut av videregående for å jobbe, og tar vgs som privatist. Det betyr at jeg ikke blir ferdig innen normert tid, og ikke får førstegangsvitnemål. På ANSA sine sider står det at jeg må søke med førstegangsvitnemål i Sverige og Danmark, noe jeg altså ikke har. Kan jeg fortsatt søke studier i disse landene, eller gjelder ikke min studiekompetanse der? Er det mulig å komme inn med arbeidserfaring, har de f.eks en versjon av 23/5-regelen? Jeg har en bra jobb som vil være relevant for en del studier. Kan det hjelpe meg? Da jeg sluttet på skolen for å ta fag som privatist fikk jeg ingen informasjon om hvordan dette påvirker mulighetene for studier i utlandet. Skal jeg gi opp den drømmen nå? Jeg kommer jo til å ha gode karakterer, men hvis vitnemålet mitt ikke blir godkjent er det jo håpløst. På forhånd tusen takk for svar .)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer