Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Må man ha GED og HSEP for å ha studiekompetanse?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har kun gått vg1 på yrkesfag, og deretter vært et år på utveksling i USA som ikke telte i Norge pga jeg ikke fikk tatt fagene jeg trengte. Jeg har meldt meg på og møtt opp i vg2 to år på rad nå, men har av ulike grunner ikke fullført. Jeg har undersøkt andre måter å få studiekompetanse på, men ser at Norge har dårlige muligheter for meg (gå tilbake til vgs er ikke et alternativ) sammelignet med andre land. Jeg skulle gjerne gjort det i USA, fått GED og tatt et år på college og dermed oppnå studiekompetanse i Norge.Problemet er; jeg kan ikke ta lån via lånekassen når jeg vil studere i utlandet uten norsk studiekompetanse. Når jeg har fullført det første året, får jeg da "automatisk" norsk studiekompetanse slik at jeg kan ta lån etter det? Og så lurer jeg på, på samordna opptak står det at for å få studiekompetanse når man har GED må man få High School Equivalency Diploma, jeg har forstått at HSEP er en mer omfattende versjon av GED, må man altså ha begge? Hvorfor i så fall?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer