Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg starte på videregående et annet sted?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 13 som veldig gjerne ønsker og bli veterinær. Jeg vil søke på Melsomvik VGS etter de 3 årene jeg har foran meg med undomsskole. Jeg lurer på om jeg kan søke på Melsomvik uansett om jeg bor et helt annet sted? jeg lurer også på hva snittet i karakterene blir i år 2020? Jeg lurer på om det går an og søke på VGS rett etter å ha kommet ut av videregående eller helst før? Og om det går an og søke på Norges Veterinærhøgskole rett etter jeg er ferdig på VGS? På forhånd takk.

Besvart 19.05.2017 14:56
 

Svar
Hei.

Jeg vet ikke hvor du bor, men du bør lese artikkelen «Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?» hvis du vil gå videregående i et annet fylke.

Reglene for videregående varierer mellom fylker, men som regel er det lett å velge videregående fritt innen ditt fylke. Hvis du bor i Vestfold, er det sannsynligvis ganske lett å søke på Melsomvik VGS, men jeg kan ikke reglene for dette fylket, så du bør snakke med rådgiver på skolen din, rådgiver på Melsomvik eller inntakskontoret i fylket ditt

Du spør også om hva snittet blir i 2020, og det er dessverre umulig å si. Hvor gode karakterer du må ha, varierer fra år til år og fra skole til skole. Dette er nemlig helt avhengig av hvor mange som søker det samme året som deg, og hvor gode karakterer disse søkerne har.

Om du ønsker en pekepinn kan du kontakte inntakskontoret i Vestfold eller Melsomvik vgs og spørre hva karaktergrensen var i fjor. De plikter ikke å opplyse om dette hvis de ikke ønsker, men det kan være verdt et forsøk.

Du kan søke videregående mens du fortsatt går i tiendeklasse. Fristen er 1. mars for de fleste. Du kan også søke veterinærhøgskolen mot slutten av tredjeklasse. Da har du frist 15. april. 

Snakk gjerne med rådgiver om du har flere spørsmål om dette. Håper svaret var til hjelp.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Bytte skole (ung.no)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå? Her finner du informasjon om reglene for flytting og skoleplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre