Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte skole midt i skoleåret?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg går på en skole i Oslo kommune og skal flytte til Nessodden snart. Jeg har lyst til å gå i Oslo i den perioden jeg er der men så vil jeg gjerne gå på Nessodden ettersom reiseveien er veldig lang. Jeg lurer dermed på om det er lov til å bytte vgs midt i skoleåret? Er det noen frist på sende inn søknader osv. Gi meg all info, setter pris på det. Hilsen Jente 18 år som skal starte sitt siste år på vgs.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Slik jeg leser spørsmålet ditt ønsker du å bytte skole midt i skoleåret for så å returnere på den skolen du egentlig går på.

Dette kan bli litt vanskelig. Det er en mulighet for å bytte skole helt på starten av skoleåret, hvis det er ledige plasser på linja du går på og skolen får til dette. Ønsker du å gjøre dette midt i året og for en kortere periode er nok mulighetene for det ganske små.

Du kan selvsagt ta kontakt med skolen du går på nå, for å høre hva de sier om saken. Du må vurdere saken og se på hva som er mest riktig for deg å gjøre i denne situasjonen.
Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Bytte skole (ung.no)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå? Her finner du informasjon om reglene for flytting og skoleplass.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Bytte på VGS

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag