Hopp til hovedinnholdet

Mistrives som lærling. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg er Lærling Innen IKT-Servicefaget problemet er at jeg Trives ikke det hele tatt der jeg har lærlingsplass og har lyst til bytte lærlingsplass jeg trengte ideer om hva jeg kan gjøre ? fordi jeg har søkt lærlingsplasser men for enten nei svar eller har ikke fått svar på noen dager er veldig deprimert jeg har lyst til å slutte å være lærling hos de jeg er lærling hos

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Dette var leit å høre. Det er ikke alltid man havner et sted man trives, og vi skjønner hvis du blir deprimert av å føle at du ikke får gjort noe med situasjonen. 

Vi anbefaler at du leser artikkelen Mistrives du i lærlingbedriften? Der står det gode råd til hva du kan gjøre, hvilke steg du må ta, og hvilke rettigheter du har. I tillegg står det hvem du kan kontakte. 

Det er jo et spørsmål om det vil være mulig for deg å få det bedre i bedriften du er i nå, eller om dette blir vanskelig. Vi vet jo ikke om du har snakket med instruktøren din/den som er ansvarlige for lærlinger hos bedriften, men det vil være en god start å fortelle hvordan du har det, og hvorfor du ikke trives. 

Du kan også snakke med rådgiver på skolen din, eller fagopplæringskontoret. Les mer i artikkelen vi linket til over. 

Ellers skjønner vi at du blir deprimert av å ha fått nei-svar eller ingen svar av lærlingbedrifter. Nå går det litt opp og ned dette, og tilbud om lærlingplass kan være avhengig av både sesong og tilfeldigheter. Så vi syns ikke du skal gi opp. Men det er viktig at du har en dialog med bedriften du er i nå, og at du har lest og kjenner til kontrakten du har underskrevet med dem. 

Vi syns uansett at du burde snakke med rådgiveren din og den som er ansvarlige for lærlinger i bedriften, og gjøre alt du kan for å løse situasjonen som best mulig. 

Vi ønsker deg veldig lykke til. Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mistrives du i lærebedriften?

lærling SI IFRA

I denne artikkelen får du tips til hvordan du bør gå fram, og hvem som kan hjelpe deg om du mistrives i læretiden din!

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lærling
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lærling