Hopp til hovedinnholdet

Forskjell mellom privat og offentlig vgs unntatt at det koster penger? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hva er forskjellen mellom privat - og offentlig vgs? Jeg vet at det koster å gå på privat skole, men er det noe mer som er annerledes enn offentlig? Og hvorfor går noen på offentlig og andre på privat vgs? Er det bedre undervisning på privat VGs siden det koster å gå der? Mvh Christoffer, 16

Besvart 16.04.2018 15:47
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Private videregående skoler tilbyr ofte spesialiserte retninger innenfor de ulike linjene på offentlig videregående skole, som for eksempel Wang videregående skole som tilbyr Toppidrett i golf. Utenom dette er det oftest ganske likt som offentlig videregående skole.

Hvorfor noen går privat og ander går offentlig, er veldig individuelt. Flesteparten av unge i Norge går på offentlig skoler, mens noen velger å gå på privat. Dette er nok et personlig valg. Noen bytter fordi de har flere venner på privatskolen eller kanskje fordi privatskolen tilbyr noe som den offentlige skolen i området ikke har. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole