Hopp til hovedinnholdet

Sliter med store tekstoppgaver i fysikk. Hva bør jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har nettopp begynt på vg2 og valgt programfaget fysikk. Jeg sliter med å lese oppgaver og forstå de skikkelig. Ender opp meg å lese oppgaven 5 ganger før jeg kjønner noe som helst. Jeg hadde et problem i en oppgave der de snakket om en svak kurve og en sterk kurve. Jeg kjønte ingenting fordi kurvene/bølgene på bildet var helt like. Så spør jeg læreren og han sier at de mener at fargen på kurvene er enten svak eller sterk. Flaut. Spurte venninnene min og de sa de kjønte det med en gang. Flere lignende ting har skjedd før når jeg står ovenfor vanskelige oppgaver og blander ting som ikke har noenting med hverandre å gjøre. Altså sliter med tekstoppgaver. Jeg har dysleksi der diagnosen ble ferdigstilt i 4 klasse ca. men sliter hovedsakelig med skriving. er dysleksien min grunnen til at jeg sliter så mye med tekstoppgaver eller er jeg bare dum? For det er veldig idiotisk å ikke kjønne at de snakket om fargen. Lurer på om jeg skal bytte fag, men vil egentlig ha fysikk pga studie.

Besvart 14.09.2018 14:27
 

Svar
Hei!
Du er absolutt ikke dum. Dysleksien gjør at du trenger en annen tilnærming til oppgavene. For mange med dysleksi, er det ofte vanskelig med store tekstoppgaver. De kan også slite med å skrive, akkurat slik som deg.
Du trenger hjelp til å strukturere store tekstoppgaver og å få oppgaven gjennomgått nøyere av læreren din.
Enten kan du snakke med faglæreren din om dette eller så kan du gå til rådgiveren din på skolen.
Som dyslektiker har du rett på å få tilrettelagt prøver og eksamener,som feks, forlenget tid og opplest oppgavetekst. Det kan hjelpe deg noe. For å få dette, må du ha en sakkyndig vurdering fra PPT.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Jente jobber med leksene sine (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole