Emma: Jeg sendte en melding til mine nærmeste og fortalte dem at jeg var bi..... Les innlegg

Kommentaren

Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)
Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)

lærling i rørlegger frima. har jobb i tre månder nå, å angre veldigt

 

Spørsmål

hei, jeg er lærling i rørlegger frima. har jobb i tre månder nå, å angre veldigt, var dag så komme når eg går på jobb så er eg lei meg å trist. ikke noe å glede seg til. vil gjør noe med det, har prøvt å finne noen å ringe til som kan hjelpe meg, men fant ingen. kan gjør ka så helst, vill til bake til skolen, har gått på vgs 1 å vg2. nå ska eg vare lærling i 2,5 år å det trur eg aldri eg klare, har ellår ikje lust å slutt, å ikke ha noe å gjør på ette på. hadde ønskt meg veldigt å gå på skole, linjå tip. har du noen råd ka eg bør gjør, noe så kan hjelpe meg takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Det er ingen god følelse å ikke trives! Vet du hva det er du mistrives mest med? Er det selve læreplassen, kan det være mulig å få hjelp til å bytte lærlingplass. Dette kan i så fall Fagopplæringskontoret hjelpe deg med. I artikkelen Hvis du mistrives i lærebedriften kan du lese om hvordan du bør gå fram. Men er det selve lærefaget, er det kanskje viktigere at du tenker gjennom hva du har lyst til å jobbe med og hvilken utdanning du kan tenke deg i stedet. Vil du bytte fagfelt og utdanning, trenger du bare et friår for å få opp motivasjonen, eller er det andre ting som føles best for deg?

 

Siden du har inngått en bindende kontrakt med lærebedriften, er det uansett viktig at dette blir ordnet på en ryddig måte. Hvis du ikke tror det vil hjelpe på motivasjonen om prater litt med med veilederen din i lærebedriften, bør du nå først kontakte Fagopplæringskontoret der du bor. De kan hjelpe deg med å sjekke om det kan finnes muligheter til skoleplass i stedet. Imidlertid kan nok dette bli vanskelig så langt ute i skoleåret. De fleste skoler ønsker ikke å ta inn elever så sent på høsten. Sjekk uansett for sikkerhets skyld, kanskje finnes det muligheter. Alternativt kan du uansett søke deg inn på skole igjen neste år.

 

Jeg håper uansett du kan ta mot til deg og snakker med noen om hvordan du har det. Enten en lærer/rådgiver på skolen der du gikk før, Fagopplæringskontoret, veilederen din i lærebedriften eller foreldre/andre voksne som forstår situasjonen din kan være til hjelp.

 

  

Lykke til videre, vi heier på deg!

 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Mistrives du i lærebedriften?

lærling SI IFRA

I denne artikkelen får du tips til hvordan du bør gå fram, og hvem som kan hjelpe deg om du mistrives i læretiden din!

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Lærling
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lærling