Emma: Jeg sendte en melding til mine nærmeste og fortalte dem at jeg var bi..... Les innlegg

Kommentaren

Jule-karakteren eller sommer-karakteren fra 10ende klasse vi sender?

 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en ting.... Er det jule-karakteren eller sommer-karakteren fra 10ende klasse vi sender til kommune-skoler. F.eks Tanks VGS (Bergen) eller Bergen Katedral VGS... Sommer-karakterene sant? Og privat-skoler som Akadamiet (Bergen) eller Danielsen VGS (Bergen) må man sende jule-karaterene? Hvis jeg tar ikke helt feil.. :-/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Det er dine endelige avgangskarakterer på vitnemålet du får til sommeren som teller når du søker deg inn på offentlige videregående skoler. For spørsmål om inntaksprosessen og søking, ta kontakt med Inntakskontoret i fylket ditt.

 

Når det gjelder private skoler, kan inntaksprosessen variere mer fra skole til skole. Noen tar inn i flere kvoter, og det er ikke uvanlig å måtte sende inn også karakterene fra første termin i 10. klasse. Dersom du vurderer å søke private skoler, ta kontakt med hver enkelt skole og spør hvordan inntaket gjøres akkurat der.

 

Lykke til med skolesøking!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Søknadsfrist videregående og høyere utdanning

søknadsfrist utdanning

Her er en oversikt over de viktigste tidsfristene du MÅ få med deg om du søker videregående eller høyere utdanning i år.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole