Hopp til hovedinnholdet

Er på utveksling og har veldig hjemlengsel nå

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en Jente på 17 år som er på utveksling i Arizona. Har nå vært her i 4 mnd og har allerede vært gjennom noen av de vanskeligste situasjonene i mitt liv. ting går veldig opp og ned, og jeg vet at utveksling ikke skal være noen dans på roser, det er det så absolutt ikke, men jeg begynner å merke at det tærer på meg. Jeg har så vanvittig mye hjemmlengsel noen ganger, har grått en tre-fire genger på skoledoen og hjemme fordi jeg lengter sånn hjem. I tilleg til dette skjønner jeg ikke hvordan jg kunne forlate det fine, gode jeg hadde i Norge for dette. Jeg hadde strålende, fantastisk fine venner og familie, alt var så absolutt ikke problemfritt, men det var en million ganger bedre enn alt det jeg har med å gjøre her. Jeg har fått meg masse venner, men jeg trives ikke. Jeg klarer sjeldent å være meg selv og jeg føler meg ofte trokket på. Hvordan jeg har det her påvirkes så enormt mye av SELVTILITTEN MIN!! Og hvor sterk jeg, om jeg klarer å snu negative situasjoner. Uheldigvis er dette veldig vanskelig for meg, jeg sliter fryktelig fryktelig mye med dette, og det virkelig ødelegger meg. Har lest og hørt litt om folk som har blitt deprimert etter utveksling, og jeg er ærlig talt litt bekymret. Har slitt med ganske dårlig selvtillit før og, men nå blir det bare værre. Jeg føler meg bare så inmari alene. Har virkelig virkelig lyst til å avbryte utvekslingen og dra hjem til alt kjent og kjært, men da er jeg ikke sikker på om jeg får fortsette i 3.klasse, og jeg spolerer en rekke ferieplaner, og skuffer folk, ikke minst. Jeg føler faktisk at jeg trenger noen å snakke med, har tenkt litt på online psykolog eller liknende. Har dere noen tips til hvordan jeg kan komme gjennom dette, eller eventuelt hva som burde være påvirkende faktorer i valget om å dra hjem eller bli?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du har det tungt nå.  Hjemlengsel, er en tung følelse. Jeg vet ikke om det kan være til nytte, men det er veldig vanlig at det kommer en nedtur på denne tiden, når den første fasen med mye nytt og spennende er over. 

Det er flere ting du selv kan gjøre, og du finner konkrete tips om det i artikkelen under.  Du finner også en artikkel om følelsen av ensomhet og hvordan det kan påvirke selvfølelsen og hva du skal gjøre om det er slik.  Håper det kan være til nytte for deg.

-Og kort oppsummert, er det å fortsette å minne seg selv på det som ER bra, både ved situasjonen og ved deg selv viktig og virksomt!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra