Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på Oxford eller Cambridge?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Hanna Eline her, og jeg har et spørsmål, eller egentlig del av et av de største spørsmålene nå for tida. Jeg har i flere år hatt en drøm om å studere i utlandet, spesielt i Storbritannia! Sikter litt på Oxford eller Cambridge men jeg er så usikker på om jeg hadde klart det.. Da tenker jeg på at det ikke er gratis, heller ikke billig, vi prater om to universiteter som er av verdens ti beste. Jeg lurer på om det er sjanse for en helt vanlig jente fra vestfold og komme inn på et slikt universitet? Familien min har ikke spesielt mye penger. Og første semester 10kl var snittet mitt på 5.2, noe jeg ikke er 100, eller 50% fornøyd med.. Men jeg VIL ut i verden, Jeg VIL studere og oppleve. Men hvordan kan JEG realisere den drømmen? Må jeg få bedre snitt? Bo i leilighet eller vertsfamilie (hva lønner seg mest)? Og er de i det hele tatt interessert i studenter som ikke har 6 i snitt??? Har kun hatt 6 i alle muntlige fag, også engelsk, kanskje det kommer som fordel??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

takk for spennende spørsmål!

Det er absolutt mulig å studere i Storbritannia etter videregående. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med ANSA med dette spørsmålet! ANSA gir gratis og nøytral informasjon og hjelp til nordmenn som ønsker å studere i utlandet. Du kan nå dem på telefon, e-post eller besøke dem i Oslo.

De kan fortelle deg hvordan man kommer inn på ulike studiesteder i Storbritannia, hvilke forberedelser som trengs og så videre.

Du kan også starte med å lese denne generelle teksten om å studere i Storbritannia.

Lykke til! :)

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet