Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå kostskole i Oxford?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst til å dra til England og gå på kostskole i Oxford jeg har sett litt rundt på Internett og fant ut at EF har et EF academy i Oxford hvor man kan gå videregående. Me. Jeg har egentlig lyst til å dra dit neste år eller gå på en kostskole som ikke er et EF Academy. Med folk fra Oxford og andre steder i England som går på. Er det mulig å kontakte en skole og ta tellende videregående der feks. IB eller A-level. Uten å fra gjennom et selskap.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

det kan dessverre være ganske vanskelig å komme inn på en kostskole i England. Det kan også bli dyrt, og du får neppe støtte fra Lånekassen, med mindre du bor der på grunn av helsemessige årsaker eller fordi foreldrene jobber i utlandet. Du kan lese mer om det på Lånekassen sine hjemmesider.

Hvis du likevel er interessert, kan du lete opp kostskoler på denne nettsiden, og deretter kontakte de som virker interessante. Da kan du også spørre dem om de tar inn utenlandske elever.

Dersom du er fornøyd med å bare ta ett år i utlandet, så kan kanskje utveksling i andre klasse på videregående være en løsning. Det er det enklere å få støtte til, så lenge det er gjennom en godkjent utvekslingsorganisasjon.

Vil du gå IB, anbefaler jeg deg å kontakte rådgiver på skolen din eller inntakskontoret i fylket ditt for mer informasjon om hvor du kan ta det og hvor du kan reise med det.

Trenger du mer hjelp til dette, kan du sende oss et nytt spørsmål eller snakke med rådgiver på skolen din. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet