Hopp til hovedinnholdet

Studere sykepleie i Japan - mulig?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på snart 18 år som går vg2 helsefagarbeider og neste år har jeg tenkt til å gå vg3 påbygg for å få studie kompetanse. I fremtiden har jeg tenkt til å gå sykepleien. Jeg har veldig lyst til å studere sykepleien i utlandet, helst Japan. Jeg har stor interesse for Japan, men har ikke tenkt til å bo der eller jobbe der i fremtiden, vil bare studere der. Hvordan søker man til en skole i Japan hvor man kan studere sykepleie? Hvilken skole er best for utdanningen jeg vil ta, som er sykepleie? Kan jeg bruke det jeg lærer i Japan når jeg begynner å jobbe i Norge, eller må jeg ta opp fagene på nytt i Norge? Jeg har også hørt at man lærer japansk i Japan og bor i en hybel på skolen. Stemmer dette? Trenger så mye informasjon som mulig om å studere sykepleie i Japan og håper å få svar snart!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmål!

Vi anbefaler at du studerer sykepleie i Europa mht senere godkjenning og mulighet for å jobbe i Norge.

Skal du derimot studere noe annet enn helsefag, kan du absolutt studere i Japan. Du kan lese mer om studier i Japan på ANSAs sider. Du kan få støtte av Lånekassen til å gå på språkkurs i forkant av utdanningen din.

Et annet alternativ er å begynne på sykepleie i Norge (eller Europa) og dra på utveksling til Japan et semester som en del av utdannelsen din.

Lykke til med studiene dine:)

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet