Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Studere i Oxford - ikke generell studiekompetanse

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en lærling innenfor dataelektroniker faget for øyeblikket. Har alltid hatt som plan å ta en høyere utdanning på universitet/høyskole. Har også litt lyst å reise rundt og helst ta en utdanning i utlandet. Har tenkt på Oxford i England da dette høres veldig gøy ut. Har sett litt på nettsiden deres og der står det at du må ha over 5 i snitt. Har selv 5,44 ut fra Vg2 Data og elektronikk. Lurer derfor på om det er mulig å søke og komme inn på Oxford hvis jeg tar R1, R2 og fysikk som privatist og får bedre enn 5 på alle disse, eller må jeg ha spesiell studiekompetanse? 

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer