Hopp til hovedinnholdet

Hva kreves for å komme inn på medisin i Polen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg vil gjerne studere medisin i Polen, men matte karakteren min på Vg 1 lå veldig lavt. Dette skyldes noen private problemer som, uheldigvis, gikk i vei for skolen. Jeg skal ta S1 matte til Vg 2 og så S2 matte til i Vg 3. Mitt spørsmål er da om matte karateren min fra Vg 1 kommer til å spille stor nokk rolle for at jeg ikke kommer inn på studiene jeg ønsker? Jeg er god i matte, faget skaper ikke problemer for meg, så jeg synes det er kjipt hvis jeg ikke kommer inn på studier på grunn av noen private problemer som ødela et semester.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

De fleste polske universiteter tar opp studenter via opptakstest. Det er med andre ord mulig for deg å søke medisin i Polen. Se ANSAs info om medisinutdanning i Polen for nærmere info.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Godkjenning av utenlandsk utdanning i Norge

Kan du bruke utdanninga du tek i utlandet, her heime? NOKUT og ANSA kan gi deg svar på godkjenning av utdanning tatt utanfor Noreg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet