Hopp til hovedinnholdet

Kan leg ta læretiden i utlandet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ferdig i år med vg. 2 kjøretøy og må begynne med lærlingstida mi, men jeg vurderer å ta den i Polen. Kan jeg gjøre det? hvordan? Blir det godkjent fortsatt i norge, at jeg kommer til å få fagrev å eller ikke?

Besvart 20.06.2018 17:09
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette. Det er av og til mulig å ta hele eller deler av læretiden i utlandet, så dette er en mulighet du burde sjekke opp nærmere. 

Mange fylkeskommuner har samarbeidsavtaler med skoler og bedrifter rundt om i verden. Det samme gjelder videregående skoler og ditt lokale opplæringskontor. Det vil derfor være et godt utgangspunkt å starte med å kontakte en av disse. De har kontroll på tilbudene som eksisterer rundt utenlandsopphold og vil vite hvordan du kan gå frem for å søke. De vil også kunne informere om hvilke krav som stilles.

Så her bør du kontakte skolen din så fort som mulig og høre om mulighetene! Du kan også kontakte opplæringskontoret ditt og høre med dem. 

Lykke til, vi håper at du finner noen muligheter :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærling i utlandet

Verdenskart (www.colourbox.com)

Mange elever og lærlinger synes det høres spennende ut å ha utveksling i utlandet. Det er absolutt mulig å få til, vi har samlet informasjon om hvordan.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet