Hopp til hovedinnholdet

Jeg er på utveksling, får jeg fagene godkjent i Norge?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei. jeg er utvekslings student i USA, jeg har blitt plasert po en skole med avanserte fag som betyr at nivoet her er hoyere. derfor har jeg blitt satt opp til o ha fag med 15 or gamle folk. fagne er fortsatt vanskelige men for det til hvis jeg jobber. det jeg er redd for er at nor jeg kommer tilbake so for jeg beskjed om at jeg mo go om igjen fordi jeg ikke hadde fag med de po min alder. jeg spor afs men de gir ikke noe svar. hva skal jeg gjore?

Besvart 09.11.2018 10:07
 

Svar
Hei

Det kommer litt an på hvilket år du går på videregående. Hvis du er på vg2, vil det være større mulighet for å få det godkjent. Det kommer også an på om skolen i USA har tilnærmet like fag som de fagene du ville hatt i Norge på vg2, ellers vil du ikke få det godkjent. De er flere som har måtte ta enkelte fag opp som privatist da de kommer hjem, men de har fått året godkjent og har begynt på vg3.

Jeg vil anbefale deg å sende en mail til rådgiver på skolen din i Norge og forklare situasjonen, fortell gjerne hvilke fag det er og hva dere gjennomgår slik at det blir enklere for rådgiver å svare. Kanskje fagene har en emnekode du kan sende i samme mail slik at rådgiver har mulighet til å lese om fagene.

Du kan også ta kontakt med ANSA som er organisasjonen for norske studenter i utlandet. Jeg kan ikke garantere at de kan svare deg på alt, men de har ihvertfall oversikt over en del spørsmål knyttet til utveksling.

 

Ikke vent for lenge med å ta kontakt med skolen din i Norge. Send gjerne mail til rådgiver med kontaktlærer i kopi slik at du er sikker på at noen vil lese den innen relativt kort tid. Håper dette ordner seg!

 

Les gjerne artikkelen under for mer informasjon.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet