Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å gå IB linja på videregående skole.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg går i 9. Klasse og jeg har veldig lyst til å gå på ib linjen i videregående. Jeg vil gjerne studere i utlandet på universitetet men ikke på videregående, da vil jeg heller bli i Norge. Jeg har lyst til å bli advokat. Kan ib være en bra linje innen for juss? Jeg har lest at den linjen er på Oslo katedralskole. Jeg lurte på hvor mye man måtte betale for å gå på ib linjen. Og om du kan ta det i Norge hvis du ikke har lyst til å ha videregående i utlandet. Tusen takk på forhånd!

Besvart 13.01.2019 19:20
 

Svar
Hei!
Så fint at du allerede nå har begynt å tenke på hva du vil gå på videregående og ønsker informasjon om dette. I artikkelen" Hva er IB?" ,vil jeg tro du finner en del nyttig informasjon. Der finner du også hvor mye det koster.
På nettsiden vilbli.no, kan du også lese nyttige artikler fra elever som har tidligere gått IB.
Det er mange skoler i Norge som har IB. De ulike skolene finner du på utdanning.no.
Hvis du ønsker å vite mer direkte hva som finnes av fag på de ulike skolene, må du kontakte skolen direkte eller du kan få rådgiver på skolen til å hjelpe deg. Du finner også en del informasjon om fagene på IB på vilbli.no.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hva er IB? (International Baccalaureate)

Gutt sitter og studerer ved pulten

Har du lyst til å ta to år av videregående på en internasjonal linje? Eller lurer du rett og slett på hva IB er? Her får du noen svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole